Skip to main content

Maatschap Remmerswaal, voor uw administratie, belasting en advies in Leiden en omgeving

Financiële Administratie en boekhouding in Leiden

Met een gezonde zakelijke nuchterheid en een heldere bedrijfsfilosofie timmert Maatschap Remmerswaal al ruim 60 jaar aan de weg. De vennoten Peter Vergeer RB, Edwin Verhoogt, Martijn Heijmans en Michel van Hattum hebben samen met circa 25 medewerkers een financiële spilfunctie voor het MKB en particulieren in Leiden en omgeving. Dat doen we vanuit ons karakteristieke pand in Wassenaar. Bel ons voor telefonisch overleg of voor het maken van een afspraak op 070-51 19 343.

Financiële cockpit en up-to-date inzicht

Met opgerolde mouwen registreren, verwerken maar vooral ook analyseren en interpreteren wij uw 'cijfers'. Maar wij kijken graag verder dan getallen. Waar wij ons in onderscheiden zijn persoonlijke begeleiding en praktijkgerichte adviezen. U staat als klant bij ons centraal. Wij hebben heldere antwoorden op uw vraagstukken en helpen u actief te zorgen voor een gezonde bedrijfsstructuur. En wat wij ook voor u doen, u heeft bij ons altijd één vast aanspreekpunt.

Maatschap Remmerswaal werkt met overzichtelijke en begrijpelijke online boekhoudsoftware. Uw online administratie is overal bereikbaar via laptop, desktop, tablet of smartphone. Online en actueel inzicht in overzichtelijke rapportages. Wij houden eenvoudig de controle, doordat u direct op ons netwerk de gegevens invoert. U bent altijd up-to-date.

Maatschap Remmerswaal: Nieuwe functionaliteit, oude mentaliteit

Maatschap Remmerswaal is bij uitstek het administratiekantoor voor het uitbesteden van de financiële administratie. Dit doen wij voor alle bekende rechtsvormen zoals: de eenmanszaak en de VOF (vennootschap onder firma), de BV, stichting en vereniging.

Werkzaamheden die wij verrichten bij het voeren van de financiële administratie

• Inrichten van de administratie
• Beoordelen van de administratie op fiscaliteit
• Verzorgen van de financiële administratie
• Beoordelen / controleren van de financiële administratie
• Tussentijdse rapportage (per maand, kwartaal of halfjaar)
• Samenstellen van aangiften omzetbelasting
• Administratieve ondersteuning bij (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid of ziekte
• Vervanging bij uitval administrateur

Salarisadministratie en -verwerking bij Maatschap Remmerswaal

Salarisverwerking is meer dan alleen het berekenen van het bruto/netto loon. Een gedegen kennis van onder meer loonheffingen, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en verzuimproblematiek is meer dan gewenst.

• Het verlonen is een maandelijks terugkerend proces waarbij kwaliteit en continuïteit van groot belang zijn. Om onze service op al deze gebieden te garanderen, bieden wij u een servicestructuur aan die bestaat uit de volgende elementen:
• Een gemotiveerde contactpersoon voor de salarisadministratie van uw bedrijf. Deze persoon is uw directe contact en is daarbij op de hoogte van de specifieke aandachtspunten binnen uw bedrijf;
• Ten minste één extra contactpersoon die als back-up fungeert en tevens volledig op de hoogte is van uw salarisadministratie;
• Adviseurs op het gebied van loonheffingen, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en verzuimproblematiek. Een gestandaardiseerd salarisproces met ingebouwde kwaliteitscontrole.

Onze werkzaamheden zijn als volgt te verdelen:

De voorbereidende werkzaamheden:
Het verzamelen van gegevens van bestaande en nieuwe werknemers en het opzetten van uw salarisadministratie in ons systeem;
De standaard werkzaamheden:
Het verwerken van de salarisadministratie en de bijbehorende salarisstroken;
De aanvullende/extra werkzaamheden:
Verzorgen van eventuele formulieren t.b.v. het CBS; assistentie en begeleiding tijdens een eventuele controle door een inspecteur van de belastingdienst of UWV.

Belastingadvies in Leiden en omgeving

Maatschap Remmerswaal helpt u een weg door de jungle van belastingregels. Door de complexe regels en wetten baant Maatschap Remmerswaal een weg die voor u als ondernemer geen pretje is.
De specialisten van Maatschap Remmerswaal uit Wassenaar gidsen u er doelgericht doorheen.
Kennis van de complexe belastingwetgeving
Belastingaangiften zijn niet uw hobby. Dat kunnen we goed voorstellen. U wilt lekker kunnen ondernemen. Bij Maatschap Remmerswaal blijven we continu op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van belastingzaken per branche. We verzorgen met deze kennis het dat u aangifte correct wordt ingediend. Dan kunt u zich met gerust hart bezighouden met u specialistisch werk.

Diensten op belastinggebied

Wij verzorgen uw belastingaangiftes:

• Inkomstenbelasting, inclusief winstaangifte,
• Omzetbelasting,
• Vennootschapsbelasting,
• Loonbelasting,
• Erf- en schenkbelasting.

Wij kennen de verschillende belastingvormen die u fiscaal voordeel op kan leveren.

Gecertificeerd Exact Cloud Accountant voor Leiden om omgeving

Samenwerken met Maatschap Remmerswaal zoals u dat wilt

Een van onze sterkste punten is het verzorgen van een financieel totaalpakket: van administratieve dienstverlening, fiscale dienstverlening en salarisadministratie, tot subsidies, personeel & organisatie en financiële planning. Zo hoeft u hier geen personeel voor in te zetten terwijl u tegelijkertijd een stuk efficiënter en sneller kunt werken. Wij houden het complete overzicht zodat wij eventuele problemen of nieuwe mogelijkheden direct kunnen signaleren. Maar u kunt ook kiezen voor een of enkele diensten uit ons pakket. Heeft u bijvoorbeeld een groter bedrijf en voert u zelf uw administratie, dan controleren wij de financiële en salarisadministratie en stellen vervolgens de jaarrekening op.

Voorbeelden van hoe u kunt samenwerken met maatschap remmerswaal:
• U doet de boekhouding zelf, wij kijken mee voor controle.
• U voert de facturen in, wij vullen de boekhouding aan.
• Wij doen de volledige boekhouding, u kijkt mee.

Exact Online is verkrijgbaar in abonnementsvorm voor een vast bedrag per maand. Daarvoor krijgt u naast gebruik van de software altijd de laatste updates en kunt u gebruik maken van de online en telefonische customer support. Behalve voor een online boekhouding, kunt u ook kiezen voor branche specifieke abonnementen van Exact Online.

Gecertificeerd Exact Cloud Accountant voor Leiden en omgeving

Maatschap Remmerswaal is een gecertificeerd deelnemer aan het Cloud Accountancy Program van Exact. Wij adviseren u bij uw keuze en opzet van administratieve software, hardware, implementatie en nazorg van uw automatiseringsproject, samenwerkingsverband met Exact software. Uitgebreide hands-on kennis zorgt voor snelle beantwoording van configuratie-, hardware- en softwarevragen. Benieuwd welke Cloud Diensten bij u passen? Online werkplek nodig? Neem contact met ons op via 070-51 19 343!

Maatschap Remmerswaal is de adviseur voor startups in Leiden en omgeving

Bij het starten van een nieuwe onderneming bij de Kamer van Koophandel wordt automatisch het omzetbelastingnummer aangevraagd. Hierdoor kan de omzetbelasting die betrekking heeft op aanvangsinvesteringen zo snel mogelijk worden teruggevraagd. Bij dit proces kunnen wij u goed van dienst zijn.

Een ondernemer (en niet de medegerechtigde) die een eenmanszaak drijft en hier minimaal 1225 uur per jaar aan besteedt, heeft het recht zijn fiscale inkomen te verminderen met de zelfstandigenaftrek. Dit kan u honderden euro’s per maand schelen.

Wij helpen u graag met de volgende diensten:

• Gratis starters helpdesk
• Online boekhouding
• Hulp bij keuze ondernemingsvorm
• Gratis fiscale optimalisatie
• Altijd up-to-date informatie
• Hulp bij kredietverlening

Maatschap Remmerswaal - Boekhouder Leiden en omgeving

Informatie nodig of een afspraak maken?

  • T: 070 51 19 343
  • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.