Skip to main content

Wij zijn de adviseur voor startups!

Informatie of een afspraak? 
Stuur vrijblijvend een bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Gratis starters helpdesk
  • Online boekhouding
  • Hulp bij keuze ondernemingsvorm
  • Altijd up-to-date informatie
  • Gratis fiscale optimalisatie
  • Hulp bij kredietverlening

Omzetbelastingnummer

Bij het starten van een nieuwe onderneming bij de Kamer van Koophandel wordt automatisch het omzetbelastingnummer aangevraagd. Hierdoor kan de omzetbelasting die betrekking heeft op aanvangsinvesteringen zo snel mogelijk worden teruggevraagd. Bij dit proces kunnen wij u goed van dienst zijn.

Zelfstandigenaftrek

Een ondernemer (en niet de medegerechtigde) die een eenmanszaak drijft en hier minimaal 1225 uur per jaar aan besteedt, heeft het recht zijn fiscale inkomen te verminderen met de zelfstandigenaftrek. Als u uw werk als ondernemer door uw zwangerschap heeft onderbroken, tellen die niet-gewerkt uren gedurende in totaal 16 weken toch mee als gewerkte uren. Tevens is de voorwaarde dat u 50% van de tijd werkte aan uw onderneming.

De startende ondernemer

Om u als ondernemer te helpen bij ondernemers beslissingen hebben wij de belangrijkste fiscale faciliteiten voor u op een eenvoudige wijze uiteengezet. Indien u onderstaande button "hand-out" aanklikt ontvangt u van ons direct enige extra bagage welke van belang kan zijn voor u als startende ondernemer. Het gebruikte cijfermateriaal heeft betrekking op het jaar 2020.

De startende ondernemer

Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft zijn wij uiteraard gaarne bereid deze in een persoonlijk gesprek te behandelen. Bekijk ook onze hand-out.